Bezpečnosť v uliciach hlavného mesta počas Silvestra a príchodu Nového roku 2014

31.12.2013 Bratislava

V súvislosti s príchodom osláv Nového roku 2014 v historickom jadre centrálnej časti Starého Mesta Bratislavy polícia prijala opatrenia bezpečnostného charakteru. So zvýšeným počtom policajných hliadok môžu občania počítať vo všetkých okresoch Bratislavského kraja. V službe budú policajti všetkých zložiek, od poriadkovej, dopravnej či kriminálnej polície. Najvyššia koncentrácia ľudí sa očakáva v historickej časti mesta, konkrétne na Michalskej a Ventúrskej ulici, na Hlavnom námestí, Hviezdoslavovom námestí ako aj na nábreží Dunaja zo strany Starého Mesta.
V tejto súvislosti upozorňujeme vodičov na krátkodobé dopravné obmedzenia. Krátko pred polnočným ohňostrojom bude pre dopravu úplne neprejazdné Razúsovo nábrežie a Vajanského nábrežie od Šafárikovho námestia po Nový most. Obmedzenia potrvajú približne do 02.00 hod.
Pri vstupoch do zábavných zón budú usporiadatelia vykonávať preventívne kontroly osôb. Vstup nebude umožnený osobám zjavne pod vplyvom alkoholu či iných omamných a psychotropných látok. Cieľom preventívnych kontrol bude zabrániť tomu, aby návštevníci neprinášali sklenené fľaše, rôzne tyče a zábavnú pyrotechniku, ktorou by mohli ohroziť ostatných oslavujúcich v uliciach mesta.

Upozorňujeme vodičov, že dopravní policajti nebudú ani v tento deň tolerovať jazdu pod vplyvom alkoholu, ani akékoľvek porušovanie dopravných predpisov, ktoré vedú k vzniku dopravných nehôd či škodových udalostí.
Občanom i v tento deň odporúčame, aby sa chránili pred vreckovými zlodejmi, nedávali si peňaženku a cenné predmety na miesta, odkiaľ je ich možné ľahko odcudziť. Tých, ktorí budú používať pyrotechniku vyzývame k opatrnosti, aby neprišlo k újmam na zdraví a taktiež ohľaduplnosti, aby neprišlo k poškodeniu majetku. Majitelia motorových vozidiel by mali byť zvlášť opatrní pri parkovaní a neparkovať na miestach, kde sa pyrotechnika obvykle používa
 
Tatiana Kurucová- hovorkyňa
oddelenie komunikácie a prevencie
 
 

Vyberte región